Werken jullie in opdracht van het OCMW?

Neen. In tegenstelling tot andere aanbieders van goedkope uitvaartformules, werken wij niet samen met lokale OCMW’s. Budgetuitvaart werkt steeds onafhankelijk, zonder quota en zonder mensen te forceren om bij ons terecht te komen.

Hoe houden jullie de kosten zo laag?

We werken samen met begrafenisondernemers die door het efficiënt inzetten van hun medewerkers ons een goedkoop tarief kunnen beloven. We bieden U een basis dienstverlening en zetten minimaal in op commerciële activiteit zoals reclamevoering en op een agressieve manier naamsbekendheid te maken.

Kan thuisbewaring zomaar?

De nabestaanden kunnen ervoor kiezen om de as te begraven, te bewaren of uit te strooien op een andere plaats. In dat geval is een gezamenlijk schriftelijk verzoek vereist van:

  • de echtgenoot of van diegene met wie de overledene een feitelijk gezin vormde
  • alle bloed- of aanverwanten van de eerste graad

Kan bij jullie een laatste groet gebracht worden?

Zeker! In tegenstelling met andere aanbieders van goedkope uitvaart, beschikt Budgetuitvaart over een netwerk. We bekijken welk uitvaartcentrum het dichtst bij u in de buurt is.

Kan een voorafregeling bij jullie?

In tegenstelling tot een traditionele begrafenisondernemer kunnen wij niet zorgen voor een voorafregeling.

We bestuderen de markt en gaan steeds opzoek naar een invulling van de noden van het moment en de scherpste prijs. Onze tarieven kunnen dus heel veranderlijk zijn.

Bieden jullie uitvaartverzekeringen aan?

Wij zijn geen verzekeraar en bieden niet actief verzekeringen aan. We zijn wel erkend door Funalia, de uitvaartverzekering van de Nationale Federatie van Begrafenisondernemers. U kan via hen een BudgetUitvaart laten verzekeren.