ONZE WERKING

Correct en transparant

We kiezen voor een héél transparante werking. We starten van onze basispakketten en bouwen hierop verder naar een mooi afscheid voor jouw dierbare

Alle administratie

Wij zorgen voor de overheidsadministratie, u zorgt voor uw persoonlijke administratie.

Goedkoper vindt u nergens

U kan blijven shoppen en zoeken naar de goedkoopste.
Geloof ons, goedkoper vindt u niet.

Eenvoud

De uitvaarten van Budgetuitvaart.be zijn eenvoudige, serene uitvaarten zonder franje, maar met respect voor de tradities en geplogenheden. Er wordt gebruik gemaakt van een transparante werking met de basis dienstverlening die alle administratieve en praktische zaken van een uitvaart (Begrafenis of Crematie) inhoudt.

Regelen van de uitvaart

U maakt een afspraak met een van onze uitvaartconsulenten in onze kantoren. Van daaruit wordt u op een efficiënte manier wegwijs gemaakt in wat er allemaal moet gebeuren en wat Budgetuitvaart.be voor u regelt. Deze afspraak hoeft niet veel tijd van u in beslag te nemen, wij weten immers perfect wat we voor u moeten regelen. De ontmoeting gebeurt steeds van maandag tot vrijdag tussen 9 u en 17 u.

 

 

Een laatste groet

Er wordt u de mogelijkheid gegeven om een laatste fysieke groet te brengen in het Uitvaartcentrum, dit tijdens de kantooruren op doordeweekse werkdagen. Deze afspraak wordt bij het regelen van de uitvaart gemaakt, maar het is geen verplichting. Indien door omstandigheden het lichaam niet meer toonbaar is, zal dit ook zo worden overgebracht aan familieleden.

Overbrengen van de overledene

Na de financiële regelingen, zal Budgetuitvaart.be overgaan tot het ophalen en overbrengen van het lichaam van uw dierbare naar het Uitvaartcentrum. Dit wordt duidelijk met u gecommuniceerd.

Afscheid in het Uitvaartcentrum

Budgetuitvaart.be geeft u de mogelijkheid (afhankelijk van welk pakket u verkiest) om een sobere afscheidsdienst te houden in het aangesloten Uitvaartcentrum. Wij beschikken over 3 Uitvaartcentra in een straal van 30 km.U kan gedurende een half uur gebruik maken van de aula van het Uitvaartcentrum, inclusief ceremoniemeester en spreker. Wenst u persoonlijke invulling, dan hebt u de mogelijkheid om een familielid een afscheidstekst te laten voorlezen of kan de tekst door onze consulent worden gebracht (dit onder voorwaarden die vooraf duidelijk worden afgesproken).

Keuze van de begraafplaats

Budgetuitvaart.be geeft u de keuze uit verschillende begraafplaatsen waar uw dierbare zonder meerkost een laatste rustplaats krijgt.

Planning van de uitvaart

Door het budgetvriendelijk (goedkoper) aanbod, zal Budgetuitvaart.be de dag en het uur van de uitvaart bepalen. Dit zal altijd op een weekdag zijn, nooit op zaterdag. Indien u toch wil afwijken van de inplanting van de dag van de uitvaart, vervalt het budgetpakket en valt u terug op de gebruikelijke uitvaartkosten.

 

Begrafenis of crematie

Indien u kiest voor een Budgetuitvaart met crematie, zal deze steeds gebeuren voor de dienst op zich. De plechtigheid wordt altijd rond de asurne gehouden, rechtstreeks gevolgd door de asbestemming.

Lijkwagen

Uw uitvaart wordt steeds verzorgd met een stijlvolle lijkwagen/corbillard, behalve bij het pakket “Simplicity” waar er gebruik wordt gemaakt van één van onze functionele lijkwagens.